Hoe lang gaat Biohome mee?

In principe gaat Biohome Filtermedia oneindig lang mee maar de efficiëntie van het filtermedia zal na zo’n 6 tot 10 jaar wel enigszins afnemen. Zelfs in een juist opgezet filtersysteem waarbij er eerst met filterschuim wordt gefilterd zodat het biologische filtermedia wordt beschermt tegen dichtslibben met vuil en mulm, zal de interne structuur uiteindelijk gaan verzadigen met opeenvolgende generaties goede bacteriën.  Een erg hoge waterstroming en regelmatig uitspoelen van het filtermedia zal het filtermedia sneller doen slijten maar onder normale omstandigheden kunt u Biohome Filtermedia lange tijd gebruiken.

Aquariumhouders in Azië gebruiken Biohome Filtermedia al veel langer dan in andere delen van de wereld. Velen van hen gebruiken nog steeds de oorspronkelijk gekochte batch welke nu al 12 – 15 jaar meegaat. Als het zijn efficiëntie te veel zou hebben verloren dan  zou dit te merken zijn aan de waterkwaliteit en zou men het daar al eerder hebben vervangen.

Biohome biedt een lange termijn oplossing en stelt je filter in staat de volledige stikstofcyclus te behalen wat vele jaren voor een extreem goede waterkwaliteit zorgt. Biohome is daardoor ook prijstechnisch gezien een stuk voordeliger dan filtermedia van andere merken.