Wat doen de toegevoegde sporenelementen in Biohome Plus, Ultimate en Ultimate Marine?

De toegevoegde sporenelementen werken als een katalysator voor de goede bacteriën waardoor zij sneller zullen koloniseren en sneller in staat zijn om de afvalstoffen af te breken. Ammoniak wordt omgezet in nitriet, nitriet wordt omgezet in nitraat en nitraat wordt omgezet in oplosbare stikstof. De varianten met toegevoegde sporenelementen zijn te herkennen aan hun rood/oranje kleur.

De sporenelementen zitten in het filtermedia “opgesloten” en hebben daardoor geen invloed op de watersamenstelling en moeten dan ook niet worden gezien als waterbehandeling.

Om het wat duidelijker te maken zou je het filtermedia als een kantoor kunnen zien met de goede bacteriën als personeel. De sporenelementen zijn te vergelijken met supersnel internet, telefoons, werkplekken en computers. Zij zorgen er dus voor dat het personeel efficiënter kan werken. De apparatuur verlaat nooit het kantoor maar is een essentieel onderdeel op de werkvloer.

Bij normaal filtermedia moeten de goede bacteriën zich zien te koloniseren op een steriel medium. De benodigde sporenelementen zullen zich daarbij langzaam ontwikkelen wat uiteindelijk dus ook zal zorgen voor een efficiënte “werkvloer”. De toegevoegde sporenelementen in Biohome Plus, Ultimate en Ultimate Marine versnellen dit proces dus aanzienlijk.

Het gebruik van de juiste sporenelementen in zowel zoetwater als zoutwateraquariums kan een flink verschil maken. Bovendien zijn er vele ervaringen bekend van zoutwateraquariums waar het gebruik van de Marine versie van Biohome heeft gezorgd voor een verbetering in gezondheid en kleur van koralen. Dit zal waarschijnlijk komen door het creëren van extreem gezond water of andere reacties die in het filtermedia plaatsvinden, hoe dan ook is het een mooie bonus.